Pj:n kevätkatsaus

Puheenjohtajan kevätkatsaus 1/23                                                                        8.4.23

 

 

Kevät näyttää päällepäin metsästysseuratoiminnassa hiljaiselta ajalta, mutta pinnan alla tapahtuu merkittäviä asioita jatkuvasti. Tietenkin myös muutamat jahdit ovat ajankohtaisia; majavajahti, varisjahti ja hetken päästä myös kaurispukkijahti. Mutta jahdit, niin tärkeitä kuin ovatkin, ovat vain osa metsästysseuratoiminnasta. Pikkuhiljaa on aika tarttua kaikkiin näihin muihin toimiin kiinni.

 

Syksyn kannalta on tietenkin tärkeää, että hirvi- ja peuralupahakemus jätetään ajallaan huhtikuun loppuun mennessä. Sitä ennen pitää hoitaa uusittavat maanvuokrasopimukset kuntoon, ja on sovittava mahdolliset yhteistyökuviot muiden seurojen kanssa. Ja tietenkin pitää olla mietittynä  näkemys siitä paljonko ylipäätään eri lupia haetaan. Näitä kaikkia, ja monia muita asioita, johtokunta käsittelee kevään kokouksissaan.


Toukokuun puolella starttaavat sitten harjoitusammunnat ja vähän myöhemmin erilaiset ampumakilpailut. Luvassa on myös talkoita, info-tilaisuuksia, nuorisotoimintaa ja ehkä jotain teemapäiviäkin. Ampumaradalla tehdään myös rakennustöitä, kun nykyisen kivääriradan yhteyteen rakennetaan pienoishirvirata kevään-alkukesän aikana.

 

Monesti on jo todettu että viime vuosi oli seuran toiminnan kannalta todella hyvä. Niin olikin, mutta myös parannettavaa riittää. Pitää jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin, ja nostaa tasoa entisestään. Ja siihen tarvitaan kaikki mukaan. Ei väliä missä hirvi- tai peuraryhmässä on, tai onko lainkaan, tai vaikka ei olisi metsästänyt vuosiin. Kaikki ollaan kuitenkin samaa porukkaa, ja saman asian puolesta. Tämän seuran puolesta.

 

Olisi hienoa saada luotua samankaltaista seurayhteisöä kuin urheilupuolella monesti on. Miettikää Porin Ässiä. Sieltä löytyy vastuuhenkilöt ja keskeiset toimijat, hard core -fanit, tavalliset fanit ja laaja kannattajajoukko. Kaikki antavat oman panoksensa, ja ovat samaa yhteisöä. Kaikki kantavat ylpeydellä punamustaa väriä. Urheiluseura ja metsästysseura eivät ole yksi yhteen, mutta niitä hyviä asioita voi poimia meillekin.

 

On tärkeää rakentaa myös tätä meidän seuraa yhdessä niin että kaikki tuntisivat sen omakseen ja tärkeäksi. On tärkeää että kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä ja käytäntöjä, saavat osallistua matalalla kynnyksellä, ja voivat ottaa vastuuta eri asioista jos sitä haluavat. Viime vuonna kaikissa seuran aktiviteeteissa oli tosi hyvä ilmapiiri ja henki, ja niin pitää olla myös tänä vuonna. Varmasti myös onkin!
Tietenkin niitä vastarannan kiiskiäkin aina löytyy, mutta itse kukin voi sitten miettiä haluaako olla räksyttämässä tai murjottamassa oppositiossa vai mukana luomassa positiivista seurayhteisöä yhdessä muiden kanssa. Omalla, itselle luontevalla tavalla.

 

Tehkää, osallistukaa, antakaa palautetta ja ideoita. Olkaa aktiivisia, niin seura antaa teille takaisin.  Hienoja hetkiä, kokemuksia ja kavereita, ja takuulla myös paljon huumoria, kahvia ja makkaraa. Juuri sitä yhteisöllisyyttä!

 

 

Timo Savunen, pj, AhlaMs