Ajankohtaista

Äitienpäivä lähestyy ja  juuri näihin aikoihin ensimmäiset hirvieläinten vasat näkevät myös päivänvalon. Ja tietenkin myös muut eläimet saavat poikasiaan.
Jahdit alkavat olla vähissä, nyt kun majava- ja varisjahtikin ovat päättyneet. Yhdeksästä majavaluvasta kuusi käytettiin. Varisten yläraja oli 50 kpl, ja tilastoihin niitä päätyi 38 kpl.
Vielä on edessä kauriiden kevätpukkijahti. Sen suhteen kannattaa olla maltillinen, ja huomioida varsinkin se, että ei mennä liian lähelle asutusta vaikka kauriit usein niiden liepeillä elelevätkin. Ei metsästävät ihmiset - vaikka sinänsä eivät metsästystä vastustaisikaan - harvoin katsovat hyvällä jos pyssymiehiä liikkuu nurkissa.
Mutta toki jahtiin voi mennä, kun valitsee paikan huolella. Viisasta olisi myös säästää ne komeimmat valtapukit. 

Tällä viikolla eli  9.-12.5. suoritetaan seuran alueilla epävirallinen pienten hirvieläinten laskenta. Mutta toki siinä mielessä virallinen, että havainnot kirjataan  lopulta Oma Riistaan. Vastaava laskentaa ei ole kuitenkaan aiemmin meidän seuran alueilla tehty. 
Mutta onhan se kiinnostavaa  havainnoida  paljonko  eläimiä näkyy kun laskenta tehdään joka puolella yhtä aikaa. Muutaman vuoden päästä pystytään sitten vertailemaan, kunhan laskenta tehdään samalla tavalla.
Hirvi- /peuraryhmät organisoivat käytännössä laskennan omilla alueillaan, ja mukaan taatusti pääsee jos haluaa. 

Huomioikaa, että ampumaratakausi on jo korkattu, ja harjoitukset pyörivät! Tsekatkaa myös omat mahdolliset valvontavuoronne, ja hommatkaa sijaisia jos on tarvis!
Viime perjantaina oli uuteen pienoiskiväärirataan perehtyminen, ja mukavat parikymmentä henkeä oli siellä paikalla. Hienoa!
Toivotaan aktiivisuutta ampumatoimintaan koko kesän ajaksi!Talvikokouksessa  oli paljon polemiikkia  sekä jäsenten maksujen maksamisesta että seuralle tulevien laskujen maksamisesta.  Näihin asioihin onkin heti puututtu ja niitä on korjattu.
Jos teillä on seuralta laskutettavaa, niin lasku pitää lähettää pdf-muodossa sähköpostiosoitteeseen laskutus@ahlams.net.
Paperilaskujen osoite on:

Ahlaisten metsästysseura Ry

c/o Kristian Wahlberg

Annankatu 8 as 26

28100 Pori

Mitään valokuvia tai whatsapp-viestejä ei enää hyväksytä, vaan pitää olla alkuperäinen lasku.
Lisäksi seuran oma laskutus  tapahtuu nyt verkkolaskuina laskutusohjelman kautta, poislukien jäsenmaksulaskut jotka  tulevat edelleen Metsästäjäliiton jäsenrekisterin kautta.