Pj:n kesäkatsaus

PJ:n kesäkatsaus

 

Jäsenistölle:

 

Keväällä päätettiin kääntää seuran toiminnassa uusi sivu ja laittaa isompaa vaihdetta silmään. Ei ole jäänyt vain puheiksi. Siitä on ainoastaan parisen kuukautta, mutta tällä välin on saatu aikaan paljon. Ampumaratatalkoot, Mini-Metso-leiri, Kaurispukki-info, Hirviammunnan piirikatsastukset, . koululaisten luontopäivä, ja koululaisten kesäruokailun järjestämisessäkin on kannettu kortemme kekoon. Nämä kaiken normaalin kevättoiminnan kuten riistanhoidon lisäksi. On parannettu metsästysmajan varusteita ja ratamestarit ovat ottaneet hommat erityisellä aktiivisuudella ja innolla haltuun. Johtokunta on tehnyt päätöksen pienoishirviradan hankinnasta ja Leader-rahoituksen hakemisesta siihen, sekä käsitellyt ensimmäisen kerran sääntöjen päivittämistä tähän päivään. Hirvilupahakemuskin jätettiin ajallaan jotta syksyllä päästään jahtiin. Eikä unohdeta harjoitusammuntoja ja kilpailuita jotka ovat myös pyörähtäneet käyntiin.

Parasta tässä kaikessa on se, että aktiivinen toiminta synnyttää uutta aktiivista toimintaa. Ja vieläkin parempaa on kun mukaan saadaan myös uusia kasvoja ja nimiä. Uudet ihmiset ottavat vastuuta, sitä mistä viimeksi oli puhe. Ja kun uudet tekijät haluavat vastuuta ja sitä heille annetaan, syntyy jotain uutta. Seura toimii!

 

Viimeksi mainitusta loistavana esimerkkinä käyvät muutamat seuramme metsästävät naiset. Mini-Metso -leirin innoittamina he lähtivät ideoimaan omanlaistaan leiriä joka on suunnattu nimenomaan naisille. Loistava idea, ja ansaitsee kaiken tuen! Jos joku muu tästä nyt kiinnostuu – enkä tarkoita kaikkia meitä miehiä – niin mm. Nurmen Lotalta voi kysellä lisää.

Ja kaikki te jotka ette vielä ole olleet aktiviteeteissa, talkoissa tai muussa toiminnassa mukana: osallistukaa jos yhtään tuntuu siltä että haluaisitte olla mukana, osana sitä yhteisöä joka tekee ja toimii. Ja varsinkin nuoret: Olkaa rohkeita, tulkaa mukaan! Meidän konkaritalkooväki on äärimmäisen hyvää ja mukavaa porukkaa joka varmasti ottaa kaikki hyvin vastaan. Ja yhtä lailla myös harjoitusammunnoissa ja kilpailuissa.

 

Kesän päätteeksi alkaa metsästyskausi, mutta sitä ennen on paljon tehtävää. Käykää radalla! Siis ampumaradalla. Ja myös ampumakokeessa jos on tarvis. On myös aika laittaa riistapellot kuntoon, tehdä riistalaskennat ja elokuun alussa ollaan taas seuran kojun kanssa mukana Ahlaisten markkinoilla. Järjestelyihin saa ilman muuta osallistua ja myös tulla kojulle edustamaan seuraa itse markkinapäivänä.

Lisäksi seuran uusille jäsenille ja vuosijäsenille järjestetään oma info-tilaisuus elo-syyskuun vaihteessa. Ja uusilla jäsenillä tarkoitetaan tässä tapauksessa niitä henkilöitä jotka on viimeisen parin vuoden aikana valittu jäseniksi. Päivämäärä on näillä näkymin keskiviikko 17.8.

 

Tällä kertaa lanseeraan lopuksi kaksi keskeistä asiaa. Ensimmäinen niistä on avoimuus. Se ei tarkoita sitä että kaikkien pitäisi paljastaa kaikille ne omat salaiset huippupyyntipaikat. En vain ole ikinä ymmärtänyt sitä että laillisia jahteja pitää salailla. Miksi? Salailun kulttuuri on syövyttävää. Jos laillisiakin asioita salaillaan niin mitä muuta sitten? Pieni kademieli on ihan tervettä ja normaalia, mutta salailu ja valehtelu on epätervettä. Se leviää helposti kaikkeen toimintaan. Sellaista ei pidä hyväksyä, eikä sellaisessa kannata olla mukana!

 

Toinen asia liittyy edelliseen eli avoimuuteen. Se on luottamus. Kaikki hyvä rakentuu luottamuksen pohjalle. Niin myös tämän seuran toiminta. Ja se lähtee siitä että olemme reiluja toinen toistamme kohtaan. Hyvässä ja pahassa. Se ei tarkoita etteikö asioista voi olla eri mieltä. Se ei tarkoita että kaikkien pitäisi olla kavereita saati ystäviä keskenään. Mutta meidän pitää luottaa toisiimme niin että voimme toimia samassa seurassa, kenties samassa porukassakin. Jos teemme jonkun virheen – niin kuin kaikki joskus tekevät – uskallamme olla avoimia, ja luottaa siihen että kaikki haluavat asian hoituvan parhain päin. Kenties pienen vittuilun kera, mutta kuitenkin. Se on asia jossa ei kylläkään olla vielä valmiita. Luottamuksen rakentuminen voi joskus olla hidasta tai mahdotontakin. Mutta sekin pitää sitten hyväksyä, ja toimeen on tultava. Meidän kaikkien pitää mahtua samaan metsään. Ehkä eri puolille mutta kuitenkin. Jos joku ei ole siihen valmis, voi miettiä kannattaako metsään mennäkään. Aika, ja teot vievät eteenpäin jos niin halutaan.

 

Vielä loppuun kiitos niille seuran veteraaneille jotka ovat aiemmin olleet monessa mukana, mutta nyt iän tai terveyden vuoksi jo hieman sivummalla tarkkailemassa. Nykyinen aktiivijäsenistö rakentaa eteenpäin sille pohjalle mikä teiltä on jäänyt. Jos halukkuutta riittää niin veteraanijäsenistölle voitaisiin hyvin järjestää vaikka tapaamishetkiä majalla tai jollain kodalla, missä nuorempi polvi pääsisi kuulemaan vanhoja hyviä juttuja – ja vaikka vähän huonompiakin. Katsotaan ottaako asia tuulta alleen nyt tai myöhemmin.

Hyvää kesää kaikille!

 

 

Sahakoskella 12.6.2022

 

Timo Savunen, pj

Ahlaisten Metsästysseura ry