Ajankohtaista

Seuran kesäkokous pidetään metsästysmajalla sunnuntaina 8.8. klo 16 alkaen. Tuolloin käsitellään sääntömääräiset kesäkokousasiat eli käytännössä pienriistan ja kauriiden metsästykseen liittyvät asiat, mahdolliset jäsenhakemukset ja niin edelleen.
Hirvieläinjahtikokous pidetään samana päivänä heti kesäkokouksen jälkeen. Siinä käsitellään sitten hirvi- ja peurajahtiin liittyvät metsästysasiat.

Jahteihin ilmoittaudutaan Nikkasen Mikolle 8.8. mennessä. Ilmoittautua voi myös vielä kesäkokouksessakin.

Koronatilanne näyttää taas kerran ikävältä joten se täytyy huomioida kun kokouksia pidetään. Mutta kyllä ne varmasti pidettyä saadaan tavalla tai toisella!


Riistakolmiolaskenta suoritettiin suositusten mukaisesti heti laskentajakson alkupuolella eli heinäkuun viimeisenä päivänä. Nykyään kun tiedot saadaan lähetettyä sähköisesti ja tulokset ympäri maan ovat selvillä nopeasti niin laskennoilla voi hyvinkin olla merkitystä syksyn kanalintumetsästyksen sääntelyssä.

Mukavia havaintoja tuli tehtyä sillä Pahamäestä löytyi useita isoja pyypoikueita ja komea metsopoikuekin. Sen sijaan teeret pysyivät piilossa jos niitä edes oli. Kovin huonosti on viime vuosina ollut.

Koitetaan vielä kehittää hommaa niin että saataisiin jatkossa enemmän väkeä mukaan ja luotua laskennasta oikein kunnon pieni tapahtuma. Kaikkienhan ei tarvitse taivaltaa maastossa sillä autokuskejakin tarvitaan kun siirrellään porukkaa paikasta a paikkaan b.Seuraava ampumakoe Ahlaisissa pidetään keskiviikkona 11.8. klo 17. Ilmoittautuminen kokeeseen päättyy tunti alkamisajan jälkeen.


Riistapeltojen kylvämisen aikaan oli mahdottoman kuivaa mutta niin vain kasvustot ovat päässeet ihan hyvin alkuun. Onneksi nyt on saatu sentään vähän sateita ja alkaapa tuota yökastettakin jo olemaan.
Alisivut (1): Tapahtumakalenteri