Ajankohtaista

 
Majavarintamalla on ollut saaliiden puolesta vielä kovin hiljainen kevät. Kytiksessä on kyllä käyty aktiivisesti mutta majavat ovat pääsääntöisesti pysyneet piilossa. Kelien lämpeneminen ja valoisan ajan pidentyminen varmaan kyllä edesauttavat saaliidenkin saamista ja yleensä se viimeinen viikko onkin ollut hyvin tuloksekas. Toivotaan että tänäkin vuonna käy niin.

Jos ammutte majavan niin tehkää siitä Oma riistassa saalisilmoitus. Siellä ensimmäisenä ruksaatte kohdan "Saalis on pyydetty Riistakeskuksen myöntämällä poikkeus- tai pyyntiluvalla"
Sen jälkeen kysytään lupanumeroa joka on: 2020-1-000-17943-5
Ja sitten vaan loput tiedot ja paikka karttaan ja tallennus niin saalis rekisteröityy. Majavista ilmoitus myös Timolle niin saadaan mahdollisimman pian tiedot tänne Majavajahti-sivulle.

Ja sitten varisjahtaajat. Teidän pitää tehdä täsmälleen samoin! Jokainen vaakku pitää ilmoittaa erikseen! Ilmoitus tehdään samalla tavalla mutta lupanumero on: 2021-3-000-15425-7.
Varisjahti-sivulta löytyy karttaliite jossa näkyvät luvalliset variksenpyyntialueet. Poikkeuslupa jatkuu 7.5. saakka tai kunnes 100 varista on ammuttu. Harmaalokeille on 5 lupaa ja menettelytapa sama.


Niin kuin tiedetään, talvikokous on koronarajoitusten vuoksi yhä pitämättä ja asiat päättämättä. Nyt näyttää kuitenkin siltä että kokous päästäisiin toukokuun aikana pitämään erityisjärjestelyin. Saadaan sitten viimein viime vuosi pakettiin vaikka ajatukset ovatkin paljon jo tässä vuodessa ja tulevassa jahtisyksyssä.
Sitä varten ovat asiat tietenkin edenneet ja lähimpänä ja samalla tärkeimpänä on tietenkin hirvi- ja peuralupien hakeminen huhtikuun aikana.

Myös ampumaratakausi lähestyy, ja uskotaan ja toivotaan että harjoitukset ja kilpailut päästään järjestämään jotakuinkin normaaliin malliin, vaikkakin tietysti koronaturvallisesti.
Harjoitus- ja kilpailukalenteri julkaistaan varmaan tässä vielä huhtikuun aikana.
Alisivut (1): Tapahtumakalenteri