Ajankohtaista
Joskus homma sujuu kuin Strömsössä. Kuten vaikkapa sunnuntaina kun sopivan ohut kerros uutta lunta avitti löytämään urosilveksen jäljet - ja mistäpä muualtakaan kuin Riiseestä. Yhdeksältä tuli tieto, kymmeneltä oli kokoontuminen ja varttia yli yhdentoista paukahti. Narmion Antti pääsi tällä kertaa ilveksen kaatajien kerhoon, melkein samassa kohdassa kuin ilves on kohdannut tiensä pään jo nyt neljä kertaa.
Suurin sankari oli kuitenkin Merimaan Markon suomenajokoira Remu, jolle saatiin hyvän työn päätteeksi nyt ensimmäinen ilveskaato. Mahtava homma kerta kaikkiaan!


Nyt kun vuosikin on vaihtunut
niin laitetaan taas uusi vaihde silmään täällä sivujenkin puolella.
Hirvijahdista voisi sanoa sen että se oli tänä vuonna aika erikoinen. Paljolti siksi että lupapäätöksessä rajattiin aikuisten määrää aika voimakkaasti ja vastavuoroisesti vasalupia oli mahdottomasti. Ja kun hirviä oli hyvin ja aikuiset saatiin kiinni melko nopsaan, niin meinasi mennä vallan vasajahdiksi loppukausi. Ja sehän on toisinaan haastavaa hommaa se!
Mutta erikoista oli sekin että sekä hirvien määrä että jahdin eteneminen vaihtelivat ryhmien ja alueiden kesken harvinaisen paljon. Kellahdella oli todella paljon sonneja - ja taitaa olla hirviä paljon edelleenkin. Kakkosen alueella ei ollut sonneja juuri lainkaan mutta lehmiä sen sijaan. Kolmosen puolella oli alussa hirvirunsaus kunnes pakkaset liikauttivat ison määrän hirvikarjaa sisämaahan ja rajojen toiselle puolen.
No, yhtä kaikki, jahti saatiin päätökseen niin että viimeinen sonni (nelipiikkinen kuvassa) ammuttiin Pitkälahden kappaleesta 30.12. Kuvassa myös ampuja, saa arvata kuka.
Seuran lopullinen hirvisaalis oli kaiken kaikkiaan 29 aikuista ja 23 vasaa. Yhteensä kellistettiin siis 52 hirveä.

Peurajahtihan jatkuu tammikuun loppuun saakka, ja tässä vaiheessa varsinkin vasoja on saatu erinomaisesti eli 26 vasasta vain 4 on ampumatta. Aikuisen lupia vielä riittää sillä 20 on ammuttu ja 12 jäljellä. Peuroja tuntuu kuitenkin olevan todella hyvin joten ei liene ongelmaa saada luvat täyteen. Ja lupahan sallii vaihtaa aikuisen lupia vasoiksi jos niikseen tulee.
Tammikuu tarkoittaa myös sitä että on aika palauttaa riistakortit. Tehkää se suoraan Nikkasen Mikolle vaikka kyllä ne hänelle muitakin reittejä pitkin kulkeutuvat. Toimintamaksuhan määräytyy toimintapisteiden mukaan mutta palauttakaa vaikka ei olisi mitään toimintaakaan. Siitäkin saa jo muutaman pisteen eli muutaman euron alennuksen. Ja saalistilastokin halutaan mahdollisimman kattavaksi.
Pitää muistaa että hirvieläinjahtien lisäksi on paljon muutakin eräelämää! Kuten vaikkapa pienpeto- ja myös suurpetojahdit. Ja kuten kuvasta näkyy niin aktiivisilla kavereilla on myös onni myötä kun jaksaa sitkeästi koittaa ja sattuu olemaan etevä jahtikaveri apuna.


Alisivut (1): Tapahtumakalenteri