Ajankohtaista
Kyyhkyjä kivelläSeuran kesäkokous pidettiin metsästysmajalla sunnuntaina 9.8. Kokouksessa päätettiin mm. metson metsästyksen sallimisesta niin että seuran alueelta voidaan pyytää 10 urosmetsoa. Yksi metsästäjä ei kuitenkaan voi ampua kuin yhden metson, ja ennen jahtia pitää varmistua että kiintiössä on varaa. Samaten saaliista pitää heti ilmoittaa. Systeemi on siis jotakuinkin sama kuin kaurisjahdissa.
Yhteyshenkilönä toimii Viitasen Mauri, 040 838 1309.

Metsoa ei ole Ahlaisissa metsästetty ainakaan 40 vuoteen joten tässäkin touhussa vastuullinen metsästys lienee kaiken a ja o!

Sepelkyyhkyn metsästys alkoi tuttuun tapaan nyt 10.8. Sama sääntö pätee kuin ennenkin eli metsästys on kielletty Ahlaistentien miolemmin puolin 500m:n matkalla Råforsin tienhaaran ja kirkon välillä.
Puinnit tuntuvat venyvän aika pitkälle tänä syksynä joten on myös hyvä pitää mielessä ettei missään viljelysmailla sovi metsästää ennen kuin sato on korjattu talteen!
Urosteeriä ja metsäjäniksiä saa metsästää vapaasti mutta teeriä on kyllä havaintojen perusteella todella vähän. Riistakeskus saattaa myös vielä rajoittaa metsästystä. Siitä tulee tietoa varmaan noin syyskuun alussa.

Metsäkauriita saa jälleen metsästää 30 yksilöä, eli 10 per alue (Ylikylä, Alakylä, Kellahti). Yksi jäsen saa metsästää itselleen vain yhden kauriin ja saaliista on ilmoitettava yhteyshenkilölle (Pajunen, Merimaa, Savunen). Ja tietenkin on tehtävä lakisääteinen saalisilmoitus!

Tarkistakaa vielä itse kaikki Riistakeskuksen asettamat rajoitukset! Huomioitavaa on mm. se että ilmoitusvelvollisuus on myös seuraavilla lajeilla:
haapana, isokoskelo, heinätavi, tukkasotka, lapasorsa, jouhisorsa ja nokikana. Metsähanhi on rauhoitettu!
 
Hirvieläinjahtikokous pidetään majalla sunnuntaina 30.8. klo 16.
Jahteihin voi ilmoittautua Nikkasen Mikolle 20.8. mennessä.
Muistakaa ilmoittautua ettei mene mitään ylimääräisiä maksuja!

Ampumakoe järjestetään Ahlaisten Ms:n radalla lauantaina 15.8. klo 12 alkaen. Se on kuitenkin tarkoitettu lähinnä vain henkilöille jotka suorittavat ensimmäistä ampumakoettaan tai jotka ovat suorittaneet kokeen ennen vuotta 2017.
Riistakeskus on jo aiemmin tehnyt päätöksen jonka mukaan ampumakoe joka on suoritettu 1.1.2017 – 31.7.2018, on voimassa 31.7.2021 saakka.
Kokeeseen tulee tänä vuonna osallistua siis vain jos se on tulevan jahtikauden vuoksi välttämätöntä!

Kuten täällä on jo aiemminkin mainittu, harjoitus- ja kilpailuammuntoja voidaan nyt järjestää kalenterin mukaisesti kunhan noudatetaan riittäviä turvavälejä, käsihygieniaa ja muita korona-virusta ehkäiseviä toimia.
Ampumakopissa saa olla valvojan lisäksi vain yksi ampuja kerrallaan mutta niinhän on kyllä käytäntö ollut jo pitkään.


Lukekaa Metsästäjäliiton antamat suositukset ja ohjeistukset tästä linkistä!
Lukekaa myös liiton ohjeistus Metsästysampumakilpailujen järjestämisestä täältä!

Koitetaan ylläpitää ja kehittää ampumataitoamme parhaalla mahdollisella tavalla! Osallistutaan harjoituksiin ja kilpailuihin vastuullisesti, harjoitellaan itsenäisesti ja muistetaan kohdistaa jahdissa käytettävät aseet hyvissä ajoin. Nämä kaikki ovat myös turvallisuutta lisääviä asioita, nimittäin jahtiturvallisuutta lisääviä!

Radat ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti, ja jäsenet voivat niitä hyödyntää. Jos tulee kysyttävää niin ottakaa yhteyttä ratamestari Kienokoskeen tai pj Wahlbergiin.

YouTube-video
Alisivut (1): Tapahtumakalenteri