Ajankohtaista

Muistakaa majavalupien olemassaolo, varsinkin jos jossain ilmenee vahinkokohteita. Neljä lupaa on tähän mennessä käytetty eli 12 on jäljellä.

Metsojahtikin on tuottanut tulosta sen verran että yksi metso on kuin onkin saatu eräksi.  Näin ollen seuran päättämää kiintiötä on jäljellä yhdeksän metson verran. Yksi metsästäjä ei kuitenkaan voi ampua kuin yhden metson, ja ennen jahtia pitää varmistua että kiintiössä todella on varaa. Samaten saaliista pitää heti ilmoittaa.
Yhteyshenkilönä toimii Viitasen Mauri, 040 838 1309.
Lupahan jatkuu marraskuun 10. päivään saakka.

Urosteeriä ja metsäjäniksiä saa metsästää vapaasti mutta teeriä on kyllä havaintojen perusteella todella vähän.

YouTube-videoMetsäkauriita saa metsästää 30 yksilöä, eli 10 per alue (Ylikylä, Alakylä, Kellahti). Yksi jäsen saa metsästää itselleen vain yhden kauriin ja saaliista on ilmoitettava yhteyshenkilölle (Pajunen, Merimaa, Savunen). Ja tietenkin on tehtävä lakisääteinen saalisilmoitus!

Tarkistakaa vielä itse kaikki Riistakeskuksen asettamat rajoitukset! Huomioitavaa on mm. se että ilmoitusvelvollisuus on myös seuraavilla lajeilla:
haapana, isokoskelo, heinätavi, tukkasotka, lapasorsa, jouhisorsa ja nokikana. Metsähanhi on rauhoitettu!
 


Hirvijahti koirien kanssa päästiin vihdoin aloittamaan viime viikonloppuna. Aloitus sujui melko vaihtelevasti mutta kokonaistilanne avauksen jälkeen on seuran kannalta oikein hyvä. Saaliiksi päätyi 5 urosta, 2 naarasta ja 5 vasaa. Näiden joukossa muutama todella komea sonni.
Kelit alkavat nyt viilenemään joten katsotaan mitä seuraava jahtiviikonloppu tuo tullessaan.


Alisivut (1): Tapahtumakalenteri